بخشهای مرکز
گروههای پژوهشی مرکز فرآورده های زنبور عسل دانشگاه شهید بهشتی
مدیریت بوم شناختی زنبورداری
- • تحقیقات بومشناسی و شناسایی زیستگاههای مناسب و مدیریت تولید فرآورده های زنبور عسل
- • مدیریت حفاظتی فلور و رویشگاههای با اهمیت در صنعت زنبور داری
اصالت سنجی و کنترل کیفیت فرآوردههای زنبور عسل
- • میکروبیولوژی: ارزیابی سلامت زیستی (بارمیکروبی، سموم زیستی و..) و اثرات ضدمیکروبی فرآوردههای زنبور عسل
- • سمشناسی و آلایندههای شیمایی: ارزیابی سلامت فرآوردههای زنبور عسل از بعد ترکیبات آلاینده و سموم شیمایی
- • فیتوشیمی: شناسایی، اصالتسنجی خالصسازی ترکیبات شیمی گیاهی فرآوردههای زنبور عسل
- • بیوشیمی: شناسایی و اصالت سنجی ترکیبات بیوشیمایی فرآوردههای زنبور عسل
- • فارماکولوژی و بالینی: ارزیابی تاثیرات بالینی فرآوردههای زنبور عسل
- • منشاء گیاهی و گردهشناسی: ارزیابی و اصالت سنجی گیاهان شهدزا-گرده زا، گرده شناسی عسل و گرده شناسی گرده زنبور عسل
- • ژنتیک مولکولی: ارزیابی ژنتیکی و مولکولی فرآوردههای زنبور عسل
- • بیوفیزیک: اصالتسنجی و ارزیابی بیوفیزیکی فرآوردههای زنبور عسل
- • آمار، بیواینفورماتیک و هوش مصنوعی: تحلیل آماری و پردازش دادههای بخشهای پژوهشی
- • تحقیقات آلرژی: پژوهشهای ارزیابی آلرژی زایی فرآوردههای زنبور عسل
استاندارد سازی
- • تدوین دستورالعملها و مراجع نظارتی فرآوردههای زنبور عسل در حوزههای غذایی، فرآورده های طبیعی، دارویی، مکمل و طب سنتی
فرمولاسیون
- • فرمولاسیون و فرآوری و تولید فرآوردههای دانشبنیان زنبور عسل
آزمایشگاههای کنترل کیفیت فراورده های زنبور عسل
- • آزمایشگاه مرجع و همکار سازمان غذا دارو: اصالت سنجی، کنترل کیفیت، تعیین منشاء گیاهی، رتبهبندی و صدور گواهینامه
- • تجاری سازی: بازاریابی، تجاری سازی، برند سازی فرآوردههای زنبور عسل
- • روابط عمومی: تبلیغات، ارتباطات ملی و بینالمللی فرآوردههای زنبور عسل
شیوه اجرایی پژوهشی و تجاریسازی
این مرکز با برنامهریزی در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت در راستای دستیابی به اهداف علمی و تجاری خود حرکت می کند. عقد قراردهای مشاوره، اجرا و تولید دانش فنی از مهمترین این برنامهها است. مهمترین برنامههای مرکز جهت اجرایی کردن این فرایند عبارت است از:
- • مشاوره و اخذ نیازهای با الویت حوزه فرآوردههای زنبور عسل با مشاور متخصصان، کارشناسان، اتحادیهها، تولیدکنندگان، فروشندگان، صادرکنندگان، سرمایهگذاران و ذینفعان
- • انجام رسالهها و پایاننامههای تحصیلات تکمیلی حوزه فرآوردههای زنبور عسل تقاضا محور با مشارکت بخش خصوصی
- • عقد قراردادهای پژوهشی حوزه فرآوردههای زنبور عسل
- • عقد قراردادهای مشاوره حوزه فرآوردههای زنبور عسل
- • عقد قراردادهای تولید دانش فنی حوزه فرآوردههای زنبور عسل
- • عقد قراردادهای تدوین استانداردها و دستورالعمل اجرایی حوزه فرآوردههای زنبور عسل
- • تبدیل دانش به فناوری و تجاری سازی محصولات دانش بنیان تقاضا محور، تجاریسازی، برندسازی و صادرات
- • عقدقرارداد مشارکت در راستای اصالتسنجی، کنترل کیفیت، رتبهبندی و صدور گواهی
همکاران علمی
- • دانشکدهها و پژوهشکدههای تخصصی (داروسازی، پزشکی، طب سنتی، صنایع غذایی، تغذیه، فیتوشیمی، دامپزشکی، زیست فناوری و..)
- • مراکز نظارتی مرتبط با حوزه فرآوردههای زنبور عسل (سازمان ملی استاندارد، سازمان دامپزشکی، سازمان غذا دارو)
- • زنبورداران، تولیدکندگان و متخصصان حرفهای زنبورداری
- • آزمایشگاههای همکار و مرجع سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا - دارو و سازمان دامپزشکی
همکاران اجرایی ملی و بینالمللی
- • فدراسیون بین المللی زنبوردرمانی (IFA)
- • سازمان جهانی استاندارد (ISO)
- • سازمان جهانی زنبورداری (APIMONDIA)
